En del af Odsherred Kommune

Brandværnsforeningen bød på sød og sjov dag i dagplejen

man, 09/07/2020 - 15:43 -- gigch

Brandværnsforeningen fejrer 25 års jubilæum

Brandværnsforeningen i Odsherred markerede sit 25 års jubilæum med festlige dage i legestuerne for børn i dagplejen.

Når der er en festlig anledning er det ok med lidt sødt til børnene i Odsherred Kommunes Dagpleje, og det sidste par uger har der været en rigtig god anledning: Brandværnsforeningen i Odsherred, som har 325 medlemmer og 50 særdeles aktive frivillige, fylder 25 år og valgte at markere jubilæet for kommunens mindste.

Ved besøg i de tre legestuer, Fidusen i Hørve, Spirevippen i Herrestrup og Giraffen i Nykøbing henholdsvis 25. og 27. august og 2. september 2020 fik alle børnene en flot rød brandmandshjelm af plastik, smagte en festlig kagebrandmand, fik æblejuice, så på flotte veteranbrandbiler og fik lov at lege i skum, der lignede sne, der blev sprøjtet op i træer.

Skænkede legetøj til Legestuerne
Herudover skænkede brandværnsforeningen til hver af de tre legestuer 50 legetøjsbiler, som stammer fra en større samling legetøjsbiler skænket af en nu afdød frivillig i foreningen.

- Vi er meget glade for den henvendelse, brandværnsforeningen rettede til dagplejen om sådan en festlig dag, og vi tog straks imod den og er også meget glade for donationen af legetøj til legestuerne, siger dagplejepædagog Signe Celik, som sammen med sin kollega, dagplejepædagog Nina Haugaard, havde formidlet de festlige dage. I Nykøbing blev arrangementet flyttet fra legestuen Giraffen ved Hallerne i Nykøbing til boldbanerne ved Lethallen på Kongeengen og et halvt hundrede børn og voksne havde nogle fornøjelige timer.

Formand for Brandværnsforeningen gennem alle 25 år er Jesper Koch, Asnæs.
- Vi synes det ville være en god idé at gøre noget for de mindste børn, som lige netop er gamle nok til at synes om at lege i skum og se på brandbiler, og det har været nogle meget positive dage og oplevelser, selvom regnen stod ned ved et af arrangementerne, men børnene nød det alligevel og havde fornuftigt regntøj på, siger Jesper Koch.