En del af Odsherred Kommune
Naturdagplejere

Frisk luft og højt til loftet! 

Naturdagplejerne

Alle naturdagplejere har været på et uge kursus i "børn og natur", og vil efter tur og interesse blive tilbudt én dags seminar med Friluftsrådets "Grønne spirer", ved enten foredrag, aktiv kursus dage eller workshops. 

Vi har 20 naturdagplejere der alle har certificeret sig som naturdagplejer gennem "grønne spirer". Grønne spirer er Friluftsrådets grønne mærkningsordning for børneinstitutioner.

For at være naturdagplejer i Odsherred kommune og certificere sig til det "grønne flag", skal man gennemføre et 12 ugers forløb med særligt fokus på et bestemt emne indenfor natur og naturfænomener, og efterfølgende evaluere og dokumentere forløbet.

Se listen over naturdagplejerne

Det daglige arbejde 

Som naturdagplejer forpligter man sig til at være ude med børnene hver dag, med forbehold for børnegruppens alder og trivsel. At være ude, kan være både i sin egen have, i nærliggende miljø eller på ture tværs af kommunen. Man er ligeledes forpligtet til at udarbejde en årsplan med tanker og ideer for det kommende år. Denne hænges synligt for jer forældre, samt afleveres til de pædagoger der er tilknyttet naturnetværket.

Alle dyrker de urtehave og bærbuske, som de sammen med børnene passer og efterfølgende høster afgrøder fra. De 20 naturdagplejere er opdelt i Nord og Syd grupper og mødes med deres gruppe hver 14. dag i Grønne spirer forløbet. 

Se SMTTE model fra netværket