En del af Odsherred Kommune
Sundhed og Trivsel

Projektet blev støttet med kr. 1.103.847 fra forebyggelsesfonden og strækker sig over perioden januar 2010 til december 2011. Projetket skulle sætte fokus på den enkelte medarbejders trivsel og fysiske og psykiske sundhed. Alle blev inviteret til at deltage på såvel individuel som gruppe niveau. Projektet blev bygget på frivillighed hos alle ansatte, samt anerkendende dialog. 

processen

I projektet deltog samtlige dagplejere og pædagoger. Projektet var bygget tværfagligt op og vi benyttede os derfor af Odsherreds Sundhedscenters eksperter, fysioterapeuter, diætister, ergoterapeuter og psykologer, og alle ansatte fik personlig samtale med en selvvalgt ekspert, hvor den fysiske eller psykiske trivsel var omdrejningspunktet. Alle dagplejernes ressourcepersoner blev inviteret på 3 internat forløb, samt et helddags - og 2 halvdags seminar, for tildels at planlægge og gennemføre workshops for resten af medarbejdergruppen. Gennem projektet udsprang også forskellige fysiske tiltag i de enkelte områder som fortsat er igangværende.

Målet 

At der opstod en positiv synegi mellem oplevelsen af fysisk og psykisk velvære, samt blive bevidst gjort om succes i det daglige arbejde og bevare - eller genvinde stolthed, glæde, energi og overskud i arbejdet.